Opas videotuotantojen ostamiseen!

Opas videotuotantojen ostamiseen!

Videotuotannot, kuten muutkin markkinoinnin toimenpiteet tulisi olla suunniteltuja, kuitenkin muutamia poikkeuksiakin on. Esimerkiksi yllättävää rekrytointitarvetta voi auttaa boostaamalla sitä videolla.

Miten ostan videotuotantoa?

Videotuotantojen kilpailuttaminen eli tarjouksien pyytäminen useammalta toimijalta on luonnollinen tapa toimia. Kuitenkaan videotuotannoissa hyvin harvoin kannattaa katsoa pelkästään hintaa, vaan tutustua ennemminkin referensseihin ja videoiden tyyliin ja miettiä sopiiko se juuri sinun brändiisi.

Yleensä on hyvä olla olemassa jonkinlainen suunnitelma tai ajatus siitä, millainen video tarpeisiisi sopii, mutta on myös hyvä jättää videon tuottajalle vapauksia käyttää luovuuttaan tiettyjen raamien sisällä. Videotuottajat ja niitä toimittavat yritykset ovat yleensä ammattilaisia siinä mitä he tekevät, kuvaajilta löytyy tarvittavaa taiteellista silmää, editoijat osaavat muokata materiaalin brändisi ja yritysilmeesi näköiseksi, ääninäyttelijät osaavat painottaa oikeita asioita ja saavat omalla toiminnallaan luotua syvyyttä tuotantoihin.

Valmis video koostuu lukemattomista eri osa-alueista ja yksiselitteistä ohjetta videotuotantojen hankkimiseen onkin vaikea antaa. Tutustu alan eri toimijoihin, soita ja kysy kun on kysyttävää, pyydä tarjouksia ja referenssejä ja luota toimittajiin ja heidän näkemyksiinsä. Videotuotantojen hankinta ja tekeminen on parhaimmillaan miellyttävä ja mielenkiintoinen kokemus myös tilaajalle ja se aukaisee monesti uudenlaisia ideoita ja näkemyksiä koko markkinointiin.

Miksi lataisin oppaan?

Lähdetään ratkomaan tätä mielenkiintoista kysymystä erilaisella tulokulmalla: Mistä jään paitsi, jos et osta videotuotantoa?

Videotuotannot ovat tulleet markkinoinnin ja myynnin tueksi jäädäkseen. Videoiden toimivuus on siis kiistatonta. HubSpotin tutkimuksen mukaan video osana saapumissivua (landing page), nostaa konversiota yli 80% verrattuna sivuihin ilman videoita.

Oppaassa videotuotantojen ostamiseen käsitellään seuraavia aiheita;

  • mitä videotuotannot ovat
  • kenelle videotuotannot sopivat,
  • missä videotuotantoja voidaan hyödyntää,
  • kuinka valita videotuottaja,
  • mistä videotuotannon hinta koostuu,
  • mikä on tyyppillinen videotuotannon aikataulu sekä
  • mitä sinun tulee huomioda ennen videotuotannon ostamista.

Kenelle opas sopii?

  • Kaikille myynnin ja markkinoinnin videotuotannoista kiinnostuneille.
  • Kaikille yrityksille, joilla on jonkinlainen myyntiprosessi.