Hakusanamainonta-alusta AdWords muuttuu Google Ads:iksi

google-ads-logo

Hakusanamainonta-alusta AdWords muuttuu Google Ads:iksi

Mistä on kyse?

Syksyllä 2000 julkaistu Googlen AdWords-mainosjärjestelmä pyöri alun perin kuukausittaisella maksulla ja Google hallinnoi hakusanakampanjoita.

Käytännössä tähän asti media-alan yritykset ja mainostoimistot ovat hoitaneet AdWords-mainonnan valmiiksi yrityksille. Yrittäjä on myös voinut puuhastella itse hakusanojen, konversioiden sekä mainostestauksen parissa, jolloin todennäköisesti mainontaan käytetty budjetti on valunut muualle kuin sijoituksena takaisin yritykseen.

google-ads-logo

Mikä muuttuu hakusanamainonnassa?

Nyt hakukoneiden kultainen kärki, Google, uudistaa 24. heinäkuuta hakusanamainonta-alustansa brändin. Google AdWordsin brändistä luovutaan ja tilalle tulee uusi Google Ads. Googlen kertoman mukaan ”Uusi Google Ads-brändi kattaa kaikki tämänhetkiset kampanjatyyppimme, kuten Haku-, Display- ja videokampanjat.”

Googlen uusi Ads-alusta avaa pienyrittäjille mahdollisuuden tehdä omia älykkäitä mainoskampanjoita, jotka voi luoda nopeasti ja helposti. Näen siis uuden Ads-alustan pyrkivän siihen, että mediatoimiston käyttö jätettäisiin pienyrittäjällä välistä pois ja yrittäjä säästäisi kustannuksissa.

google-ads-mainoksen-luominen

Google Ads mainoksen luominen

Nähtäväksi jää miten Google Ads muuttuu

Jos uusi alusta todella optimoi mainoksien näytöt tehokkaasti ja pystyy vastaamaan pienyrittäjän tarpeisiin, kuulostaa idea hyvältä ollakseen totta. Googlella on ollut käytössä AdWords Express-palvelu, joka ainakin omalla kohdalla ei ole onnistunut tässä tehtävässä. Onko ohjelmaa kehitetty nyt riittävästi, että mainoksien näytössä tullaan oikeasti onnistumaan, eikä mainosta vain näytetä rahoitusmielessä jää nähtäväksi.

Minä luottaisin hakusanamainonnassa ammattilaiseen, kuten mainostoimistoon tai mediatoimistoon – edes sisällöntuotannon tasolla hakusanamainosta varten.

Jatka lukemista…

Referenssit osana myyntiä – Todiste tuloksista

Referenssillä tarkoitetaan yleisesti asiakastyötä, joka on jo tehty onnistuneesti ja tämä tieto on julkista. Monesti referensseistä puhutaan myös asiakastarinoina ja niitähän ne juuri ovat....

Mikä on brändi ja miksi sen pitäisi kiinnostaa?

Paras määrite brändille on aina ollut mielestämme se, mitä ihmiset puhuvat sinusta tai yrityksestäsi silloin kun et ole paikalla. Puhutaan siis mielikuvien ja kokemuksien yhdistymisestä pääsi...

Opiskelu HubSpot Academyssa

HubSpot Academyssa voi opiskella kuka vain! Mikäli et omista HubSpot-tiliä yrityksen kautta, voit kirjautua yksityishenkilönä ja opetella sekä suorittaa HubSpotin sertifikaatteja....

CTA – markkinointisi näppärä apuri

CTA – markkinointisi näppärä apuri Tässä artikkelissa kerromme, sekä näytämme opastavan videon avulla, sinulle mikä on CTA, mihin sitä käytetään ja kuinka luot sellaisen HubSpotin CTA-työkaluilla....