Hakukoneoptimointi käytännössä, mitä se on?

SEO_optimointi_Joensuu_Pitkospuu_Markkinointitoimisto

Hakukoneoptimointi eli SEO (search engine optimization) on verkkosivuston sisäistä ja ulkoista kehittämistä niin, että sivuston sisältö saadaan resonoimaan mahdollisimman hyvin eri hakukoneissa, kuten Googlessa ja Bingissä.

Lopullisena päämääränä on kasvattaa sivuston orgaanista verkkoliikennettä hakusanoilla tai -lausekkeilla, jotta potentiaalisen asiakkaat löytävät optimoitavan yrityksen sivuston hakukoneista.

Asiakascase Verstas Joensuu:

Teimme hakukoneoptimointia Joensuulaiselle Suutarille Verstas Joensuulle. Verstas on aiemmin toiminut toisella nimellä ja brändiuudistuksen yhteydessä asiakkaamme tilasi uudet verkkosivut toiselta mainostoimistolta. Hakukoneoptimoinnista ei ollut mainittu sivuston rakentamisen yhteydessä – ja sivusto ei listautunut hakukoneissa. Löysimme auditoinnin yhteydessä sivustosta useita puutteita, joita aloimme asiakkaan pyynnöstä korjaamaan. Asiakas joutui siis maksamaan verkkosivuston tekijälle täyden hinnan sekä hakukoneoptimointia tekevälle taholle korvauksen erikseen. Järjetöntä, mielestäni ainakin. 

Mitä merkitystä hakukoneoptimoinnilla on yrityksen liiketoiminnan kannalta?

Verkkosivuilla toimivat samat myynnin lait kuin muuallakin: Mitä enemmän yhteydenottoja, sitä enemmän myyntiä. Yhteydenottoja saadaan lisättyä puolestaan rakentamalla lisää liikennettä verkkosivustolle, lisäämällä näkyvyyttä. Jos oletetaan, että yksi sadasta asiakkaasta (1/100) tekee konversion (=jonkin tapahtuman, kuten osto, yhteydenotto tms.) verkkosivustolla ja sivustolla vierailee kuukausittain 500 kävijä tekee verkkosivusto myyntiä yritykselle 5 kpl kuukaudessa.

Kun sivustoa aletaan optimoimaan ja saadaan sijoitusta nousemaan hakukoneissa halutuilla hakulausekkeilla, menee sivustolle enemmän ihmisiä ja konversion kappalemäärä kasvaa.

Käytetään aiempaa esimerkkiä: Verkkosivusto X on Google-hakukoneessa sijalla 5. Sivustolle tehdään hakukoneoptimointia, ja sijoitus saadaan nousemaan sijalle 2. Läpiklikkausprosentti (CTR) Googlessa kasvaa 5,33% -> 19,18% joten verkkosivuston todellinen liikenteen kasvu on 500 kävijästä 1799 kävijään. Olettaen, että verkkosivusto konvertoi yhä vastaavalla tavalla, tekee verkkosivu yritykselle myyntiä nyt 18kpl kuukaudessa. Hakukoneoptimointiin käytetty panos tekee tuottoa yritykselle 13kpl x (keskimääräinen osto €) /kk.

Kyseessä ei siis ole mikään huuhaa homma, vaan sellainen seikka mihin oikeasti kannattaa panostaa. Ensimmäinen hakulauseke saa 31,19% klikkauksia kaikista kävijöistä.

Kerromme hakukoneoptimoinnin vaikutuksesta verkkokaupan liiketoimintaan verkkokaupan markkinointia käsitelevässä yli 4000 sanaisessa artikkelissamme: Verkkokaupan markkinointiopas – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää verkkokaupan markkinoinnista.

hakukoneoptimointi_Joensuu_Pitkospuu_Google_tulokset

Yrittäjä! Pikaopas verkkosivujen ostoon:

Kun kilpailutat verkkosivuston tekijää, pyydä tarjoukseen selvitys mitä hakukoneoptimointiin liittyviä toimia sivuston tekemisen yhteydessä tehdään. Perustavanlaatuinen hakukoneoptimointi on kuukausittain tehtävää jatkuvaa työtä, mutta hyvällä pohjatyöllä päästään helpommin alkuun.

Jos kukaan ei löydä verkkosivuasi, se voisi yhtä hyvin olla olematta.

Jatka lukemista…

Referenssit osana myyntiä – Todiste tuloksista

Referenssillä tarkoitetaan yleisesti asiakastyötä, joka on jo tehty onnistuneesti ja tämä tieto on julkista. Monesti referensseistä puhutaan myös asiakastarinoina ja niitähän ne juuri ovat....

Mikä on brändi ja miksi sen pitäisi kiinnostaa?

Paras määrite brändille on aina ollut mielestämme se, mitä ihmiset puhuvat sinusta tai yrityksestäsi silloin kun et ole paikalla. Puhutaan siis mielikuvien ja kokemuksien yhdistymisestä pääsi...

Opiskelu HubSpot Academyssa

HubSpot Academyssa voi opiskella kuka vain! Mikäli et omista HubSpot-tiliä yrityksen kautta, voit kirjautua yksityishenkilönä ja opetella sekä suorittaa HubSpotin sertifikaatteja....

CTA – markkinointisi näppärä apuri

CTA – markkinointisi näppärä apuri Tässä artikkelissa kerromme, sekä näytämme opastavan videon avulla, sinulle mikä on CTA, mihin sitä käytetään ja kuinka luot sellaisen HubSpotin CTA-työkaluilla....