Sähköpostimarkkinoinnin rakentaminen HubSpotin avulla

Sähköpostimarkkinoinnin rakentaminen HubSpotin avulla.

HubSpotin mukaan maailmassa on yli 4 miljardia sähköpostia ja 93 % ihmisistä tarkistaa sähköpostinsa päivittäin. Sähköpostimarkkinoinnista ylivertaisen tekee personoinnin lukuiset mahdollisuudet sekä korkea tuottoprosentti (ROI = Return of invest).

Sähköpostin kuolemisesta on puhuttu jo pitkään mutta se ei pidä paikkaansa. Sähköpostia käytetään enemmän kuin koskaan ja statistiikat puhuvat tämän puolesta. Verrattuna moneen muuhun markkinointitekniikkaan, sähköpostimarkkinointi on nopea ja edullinen keino tavoittaa suuriakin ihmismääriä.

Tässä artikkelissa perehdytään sähköpostimarkkinoinnin lainalaisuuksiin ja peruspilareihin. Lisäksi alla olevalla videolla näytämme kädestä pitäen, kuinka sähköpostimarkkinointia rakennetaan HubSpotin sähköpostieditorilla.

Kuten videolta kävi selväksi, HubSpotin sähköpostieditorilla saa nopeasti rakennettua visuaalisesti näyttäviä sähköpostiviestejä erilaisille katselijoille.

HubSpotin sähköpostityökalu mahdollistaa mm. seuraavat toimenpiteet:

 • Kuulijakunnan määrittäminen
 • Kontaktien segmentointi
 • Viestien ajastaminen
 • Lisäarvon tuottaminen olemassa oleville liideille
 • Analysointityökalut sähköpostimarkkinoinnille

Täydellisen sähköpostin sisältö:

 • Selkeä, olemassa oleva tarkoitus
 • Lisäarvon tuottaminen lukijalle
 • Personoitu
 • Vahvat toimintokehoitteet osana kokonaisuutta
 • Oikein ajastettu
 • Analysoitavissa

Hyvä sähköposti koostuu muutamista eri tekijöistä.

Sähköpostimarkkinointi on käynyt vuosien varrella läpi melkoisen muodonmuutoksen. Erilaiset ohjelmat ja apuvälineet ovat tehneet sähköpostien rakentamisesta ja lähettämisestä vaivatonta ja tuloksista seurattavaa. Tämä onkin suurin sähköpostimarkkinointia kohdannut muutos.

Yleisesti sähköpostin menestymiseen vaikuttaa kolme asiaa:

 1. Oikea sisältö
 2. Oikea vastaanottaja
 3. Oikea ajoitus

Edellä mainittujen asioiden lisäksi sähköpostimarkkinoinnin menestymiseen vaikuttaa olennaisesti moni muukin asia, joita käymme läpi seuraavaksi.

Sähköpostimarkkinoinnin tarkoitus ja arvo

Kun lähdetään luomaan sähköpostimarkkinointia, on tärkeää miettiä mikä on sen tarkoitus ja tavoitteet sekä arvo. Sähköpostimarkkinoinnin, kuten kaiken markkinoinnin takana pitää olla selkeä tavoite ennen aloittamista. Sähköpostimarkkinoinnilla voidaan tavoitella niin liidien hankintaa, palautteen keräämistä, lisäarvon tuottamista automaatiossa kulkeville prospekteille tai suoraa kauppaa.

Jos sähköpostimarkkinointia tehdään pelkästään mainostamistarkoituksessa, annetaan helposti mielikuva roskapostia lähettävästä yrityksestä ja tämä voi vaikuttaa negatiivisesti yrityksen maineeseen ja mielikuviin.

Sähköpostien personointi

Nykyaikaiset editorit antavat mahdollisuuden personoida sähköpostiviestejä vastaanottajien mukaan. Liian robottimaiset viestit eivät sitouta ja hukkuvat helposti sähköpostiviestien tulvaan. Jo pelkästään otsikon personoinnilla voidaan saavuttaa huomattavia tuloksia.

On myös tärkeää muistaa liiallisen personoinnin mielikuvat. Osa voi kokea liiallisen tiedon ahdistavana, ja täten vaikuttaa sähköpostin menestymiseen.

Tärkein yksittäinen osa sähköpostia on sen otsikon personointi. Otsikon tulee olla puoleensavetävä ja saada katsoja klikkaamaan sitä. Otsikot näkyvät melko huonosti ja varsinkin mobiilissa katsottuna katkeavat helposti. Otsikoiden pituus tulisi pitää alle 50 merkissä luettavuuden takia.

CTA eli toimintokehoite

Toimintokehoitteiden sijoittaminen osaksi sähköposteja on äärimmäisen tärkeä osa sähköpostimarkkinointia, ja sähköposti ilman toimintokehoitteita ei ole relevantti. Erilaisia toimintokehoitteita on useita, kuten hyperlinkit kuvissa ja teksteissä, erilaiset painikkeet sekä sosiaalisen median linkit.

Toimintokehoite on siis yksittäinen painettava toiminto, joka vie lukijaa kohti ennalta määrättyä tavoitetta.

Alla oleva kuva sisältää toimintokehoitteen niin lisäarvoa tuottavaan artikkeliin, kuin myös suoraan tapaamisen ajanvaraukseen ja palvelee täten eri vaiheessa ostopolkua olevia prospekteja.

Jos haluat kuulla lisää sähköpostimarkkinoinnin hyödyistä varaa alla olevasta kalenterista aika meidän Juhalle. Hän keskustelee asiasta mielellään kanssasi.

Piditkö lukemastasi? Jatka lukemista. 👇

Opiskelu HubSpot Academyssa

HubSpot Academyssa voi opiskella kuka vain! Mikäli et omista HubSpot-tiliä yrityksen kautta, voit kirjautua yksityishenkilönä ja opetella sekä suorittaa HubSpotin sertifikaatteja. https://youtu.be/Hww7WEr6dm4 HubSpot Academy on kansainvälinen inbound-markkinoinnin oppimisympäristö, joka palvelee niin HubSpot markkinoinninautomaation käyttäjiä,...

CTA – markkinointisi näppärä apuri

CTA – markkinointisi näppärä apuri Tässä artikkelissa kerromme, sekä näytämme opastavan videon avulla, sinulle mikä on CTA, mihin sitä käytetään ja kuinka luot sellaisen Hubspotin CTA-työkaluilla. Call-To-Action eli CTA tarkoittaa toimintakehoitetta, jonka tarkoituksena on ohjata käyttäjää tekemään tietty toiminto. Monissa tapauksissa CTA on...

Markkinoinnin automaatiojärjestelmä – 5 konkreettista hyötyä

Markkinoinnin automaatiojärjestelmä tuo mukanaan lukuisia konkreettisia työkaluja ja hyötyjä yritysten myynnin, markkinoinnin sekä asiakaspalvelun kehittämiseen. Tehokas markkinoinnin automaatiojärjestelmän käyttö luo monessa tapauksessa selkeän kilpailuedun. Markkinoinnin automaatiosta on saatavilla paljon tietoa eri lähteistä, mutta mitä ovat...

Mitä on inbound-markkinointi?

Inbound-markkinointi on tapa toteuttaa markkinointia asiakaslähtöisesti, auttamalla. Inbound-menetelmä tukee markkinoinnin lisäksi myös myyntiä sekä asiakaspalvelua. Asiakkaan ostaminen on muuttunut huomattavasti, sillä 2020-luvulla ostajilla on valta kerätä tietoa verkosta ennen ostopäätöstä. Liiketoiminnan kasvu syntyy kuitenkin...

Markkinoinnin automaatio – Kuinka se kasvattaa yrityksesi tulosta?

Markkinoinnin automaatiojärjestelmän tarkoituksena on automatisoida myynnin, markkinoinnin sekä asiakaspalvelun toistuvia prosesseja. Markkinoinnin automaatiolla on mahdollista nopeuttaa ja tehostaa toistuvia prosesseja, kerätä dataa ihmisten digitaalisista valinnoista, sekä välittää nopeaa informaatiota järjestelmästä asiakkaalle. Kaikessa...

Tuskallinen videoeditointi – Näin helpotat videoeditointia

Tuskallinen videoeditointi – Näin helpotat videoeditointia

Videoeditointi tarkoittaa videoiden leikkaamista haluttuun muotoon eli yksittäisten otosten järjestämistä esityskelpoiseksi. Perinteinen leikkaus, eli lineaarinen leikkaus tarkoittaa kuvien leikkaamista haluttuun muotoon siten, että ne kopioidaan nauhalta toiselle. Nykyaikainen editointi, eli epälineaarinen leikkaus on kuitenkin kokonaan...