Video osana nykyaikaista markkinointia

Jutellaan hetki videoista ja siitä, kuinka niiden teho on kasvanut viime vuosina osana nykyaikaista markkinointikenttää. Jo kaksi kolmasosaa yrityksistä käyttää videota osana markkinointiaan, joten onkin syytä miettiä, onko sinulla varaa jäädä pois tästä kelkasta?

HubSpotin tutkimus kertoo, että 45% ihmisistä katsoo tunnin tai enemmän videoita päivässä, ja Googlen mukaan puolet 18-34 vuotiaista keskeyttävät sen, mitä ovat tekemässä katsoakseen uusimman videon lempitubettajaltaan.

Videot ovat tärkeä osa ostokokemusta. Jos videoita ei käytetä osana yrityksen ostopolkua, puuttuu siitä monelle kuluttajalle oleellisia askeleita sekä ostopäätöksen vahvistajia.

Kuluttajat rakastavat videoita, mutta millaisia videoita?

Tilastot osoittavat selvää faktaa videoiden pituudesta. Wistian tekemä tutkimus osoittaa, että videot, jotka mahtuvat kahteen minuuttiin pitävät katsojan otteessaan, mutta sen jälkeen katsomisajat romahtavat. Useiden lähteiden mukaan 85% kuluttajista katsoo Facebookin videot ilman ääniä. Tässä suuri syy siihen, miksi ammattilaisten tekemissä videoissa on nykyään lähtökohtaisesti aina tekstitys. Vaikka kuluttajat rakastavat videoita, mikä tahansa ei toimi. Videoiden on oltava tarpeeksi tiiviitä, rytmityksen oltava toimiva ja sisällön resonoitava kohderyhmässä.

Kännyköiden kehityksen myötä yli puolet videoista katsotaan mobiililaitteilla. Tästä päästäänkin videoiden kuvasuhteen skaalaamiseen erilaisille alustoille. Se mikä toimii verkkosivuilla ja esimerkiksi bannereissa ei välttämättä toimi Facebookissa ja Instagramissa. Myös TikTok on tuonut mukanaan uusia mielenkiintoisia kuvasuhteita, joiden huomioon ottaminen on nykyaikaisessa markkinoinnissa elintärkeää.

”Tarvitsen videon koska kilpailijallanikin on sellainen.”

Kaikesta videohypestä huolimatta ja osaksi siitä johtuen törmäämme usein tähän ajatusmalliin. Siihen vastaamme aina: ”Miksi?”

Videolla tulee aina olla joku rooli osana ostopolkua tai tunnettavuuden lisäämistä. Ennen kuin suunnitellaan videota, on syytä suunnitella sen jalkauttaminen ja se, kenelle se on tarkoitettu – mitä sillä tavoitellaan? Videomarkkinointi kehittyy koko ajan ja videot kiinnostavat kuluttajia. Myös niiden markkinoijien, jotka eivät vielä ole videoita hyödyntäneet, on syytä alkaa katsoa eteenpäin. Tilastot kun eivät valehtele vaan videoista on tullut osa arkeamme.

Olisiko nyt se hetki, kun sinun yrityksesi ottaa videot osaksi markkinointisuunnitelmaa ja testaa niiden toimivuuden osana juuri sinun liiketoimintaasi?

Mitä ovat videotuotannot?

Videotuotanto on suunnitelmallista palvelua, jonka päämääränä on tuottaa yrityksen markkinoinnin, myynnin tai asiakaspalvelun käyttöön video. Olemme tehneet videotuotannoista kattavan artikkelin, jonka tarkoituksena on kertoa kaikki tarvittava (ja vähän enemmän), mitä ikinä haluatkaan tietää mainosvideoista tai videotuotannoista. Löydät artikkelin täältä: Kaikki mitä sinun pitää tietää videotuotannoista tai mainosvideoista!

Millaisia videoita olemme toteuttaneet?

Pitkospuun editointipöydältä on lähtenyt jo monta sataa videota aina lyhyistä introanimaatioista ja somepätkistä aina musiikkivideoihin ja dokumentteihin. Tässä muutama video, joita vuosien varrella on tehty.

New call-to-action

Jos olet kiinnostunut videomarkkinoinnista ja siitä, kuinka se sopisi osaksi markkinointiasi, varaa ilmainen konsultaatio ja lähdetään katsomaan, kuinka teille tehdään viraalia materiaalia!

Mainostoimisto_Joensuu_Pitkospuu_Marko

Marko Leminen
Retkenjohtaja

0440919039
marko@pitkospuu.fi

Kirjoittaja: Matti Ruuska

Kirjoittaja: Matti Ruuska

Julkaistu: 29.6.2020

Matti Ruuska (BBA) on markkinoinnin ammattilainen, jolla on kokemusta varsinkin erilaisista digitaalisen markkinoinnin strategioista, tekniikoista ja menetelmistä. Hän on toiminut alalla vuodesta 2007 lähtien tehden projekteja aina suomalaisista PK-yrityksistä kansainvälisiin pörssiyhtiöihin saakka.

Jatka lukemista…

Myynnin ja markkinoinnin tehokas yhteistyö

Myynti ja markkinointi muodostavat yhdessä toimiessaan tehokkaan koneiston, mutta erillään ollessaan ponnistelut menevät hukkaan. Tärkein etu myynnin ja markkinoinnin yhdistämisessä on asiakkaan...

Verkkosivualustat vertailussa

Mitä alustaa sinun pitäisi käyttää? Tässä on blogi, jossa käsitellään kolmen suositun alustan etuja, niiden käyttöä sekä yleisesti verkkosivustojen rakennusprosessia. WordPress, Drupal sekä...

Mitä tarkoittaa konversio?

Tässä artikkelissa käsitellään konversiota markkinoinnin ja myynnin näkökulmasta. Konversio on digitaalisen markkinoinnin mittayksikkö. Vaikka konversioaste saattaa olla yksi vaikuttavimmista...