Yritysvideo – näihin kaikkiin videotuotanto sopii!

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on cta_videotuotanto-1024x205.png

Kun sinulla on lopulta hallussasi valmis yritysvideo, on tärkeää, että se ei jää vain yhden kerran julkaisuksi yksittäisessä kanavassa. Digitaalisen markkinoinnin jalkautuskeinot ovat nykyään laajat ja monille ei tule edes mieleen ajatella kaikkia mahdollisuuksia. Tässä artikkelissa listaamme kaikki oleellisemmat ja mielenkiintoisimmat tavat, jotta saat parhaan hyödyn videotuotantosi jalkautuksesta.

Sosiaalisen median jalkautus

Lukemattomat kanavat tarjoavat mahdollisuuksia videotuotantojen jalkauttamiseen eli jakamiseen ja julkaisuun. Alustojen ominaispiirteet tuovat haasteita videon formaatteihin, mutta hyvällä suunnittelulla ja ennakkostrategialla pääsee pitkälle.

  1. Facebook – Orgaaninen näkyvyys ja maksettu mainonta. Facebook tarjoaa videon jakamiseen monta eri keinoa. Orgaaniset julkaisut feedissä, julkaisuboostit tai kohdennettu mainonta, story-osio sekä profiiliin banneriosiot muodostavat jo itsessään neljä eri jalkautusmahdollisuutta videotuotannoille.
  2. Instagram – Orgaaninen näkyvyys ja maksettu mainonta. Instagram tarjoaa samat mahdollisuudet kuin Facebook, mutta lisäksi se sisältää erilliset Reels- ja IGTV-osiot. Ota huomioon jo editointivaiheessa kuvasuhteiden muutokset.
  3. YouTube – Yrityssivu ja maksettu mainonta. Muistakaamme aina, että YouTube on maailman toiseksi suosituin hakukone!
  4. TikTok – Yritysmaailman ja vaikuttajamarkkinoinnin uusin aluevaltaus. Orgaanisen markkinoinnin lisäksi myös TikTok for Marketers -mainosalusta.

Varsinkin Facebookin puolella erilaiset ReMa (Remarketing) mainokset, joilla tavoitellaan niitä ihmisiä, jotka ovat jo vierailleet sivuillasi, saavutetaan oikeanlaisilla videotuotannoilla tehokkaita ja sitouttavia tuloksia.

Verkkosivujen jalkautus

Videoiden upottaminen verkkosivuille ja laskeutumissivuille (Landing Page) antaa mahdollisuuden luoda monipuolisempaa sisältöä verkkosivuille pelkän tekstin ja kuvien sijaan. Tutkimusten mukaan videosisältöä kulutetaan paljon mieluummin kuin tekstisisältöä.

Hyvä video oikein asemoituna antaa nopeasti selvän kuvan yrityksen toiminnasta. Muista kokeilla videota myös henkilöstöesittelyissä sekä rekrytointikampanjoissa!

Videot osana myyntiprosessia

Videoiden upottaminen osaksi myyntisähköposteja antaa etulyöntiaseman B2B puolen myyntiprosessiin. Etätyöskentelyn ja -tapaamisten lisääntymisen myötä luottamuksen herättäminen tapaamisilla on kokenut uudenlaisia haasteita.

Yritysvideon upottamisen lisäksi myös henkilökohtaisista tervehdysvideoista olemme saaneet hyviä kokemuksia omalta myyntiorganisaatioltamme. Tervehdysvideoissa laatu ei ole pääosassa, vaan tunne yhteneväisyydestä ja paikalla olemisesta.

Voitko sinä muka olla klikkaamatta sinulle lähetettyä, henkilökohtaista tervehdysviestiä?

TV-tuotannot ja ulkoiset näytöt

Ammattilaisen tekemä yritysvideo taipuu nopeasti myös osaksi TV-mainontaa, kuitenkin yleensä reilusti tiivistettynä. Yritysvideo ei ole suoranaisesti verrattavissa TV-tuotantoihin, koska tarkoitusperä on usein eri.

Yritysvideo ulkoisilla mainosnäytöillä on myös yleistynyt viime vuosina näyttöjen kaupallistumisen myötä. Miltä kuulostaisi vaikka markkinointitoimistolle tehty, kaupungin keskustan kävelykadulla sijaitsevalle kaupalliselle näytölle toteutettu Tinder-tyylinen mainosvideo?

Yritysvideoiden, kuten muidenkin videotuotantojen jalkautuksen miettiminen lähtee aina liikkeelle kohderyhmäajattelusta. Missä potentiaaliset, kiinnostuneet ostajat ovat? Kun tähän kysymykseen saadaan luotua vastaus, voidaan lähteä toteuttamaan videotuotantojen tuloshakuista strategiaa.

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan laajemmin videotuotantojen tekemiseen ja siihen, mitä kaikkea se vaatii, perehdy artikkeliimme Kaikki mitä sinun pitää tietää videotuotannoista ja mainosvideoista! Tämä artikkeli vastaa kysymykseen, mitä on videotuotanto, mitä videotuotannoista hyötyy, millaisia ovat eri videotuotantojen muodot, kenelle eri videotuotannot sopivat sekä miten videotuotanto toimii osana markkinointia. Löydät artikkelista lisäksi paljon esimerkkejä sekä listauksen eri videotuotantoyhtiöistä alueellasi.

Jatka lukemista…

Referenssit osana myyntiä – Todiste tuloksista

Referenssillä tarkoitetaan yleisesti asiakastyötä, joka on jo tehty onnistuneesti ja tämä tieto on julkista. Monesti referensseistä puhutaan myös asiakastarinoina ja niitähän ne juuri ovat....

Mikä on brändi ja miksi sen pitäisi kiinnostaa?

Paras määrite brändille on aina ollut mielestämme se, mitä ihmiset puhuvat sinusta tai yrityksestäsi silloin kun et ole paikalla. Puhutaan siis mielikuvien ja kokemuksien yhdistymisestä pääsi...

Opiskelu HubSpot Academyssa

HubSpot Academyssa voi opiskella kuka vain! Mikäli et omista HubSpot-tiliä yrityksen kautta, voit kirjautua yksityishenkilönä ja opetella sekä suorittaa HubSpotin sertifikaatteja....

CTA – markkinointisi näppärä apuri

CTA – markkinointisi näppärä apuri Tässä artikkelissa kerromme, sekä näytämme opastavan videon avulla, sinulle mikä on CTA, mihin sitä käytetään ja kuinka luot sellaisen HubSpotin CTA-työkaluilla....