Yritysvideon hinnoittelu koostuu useista eri tekijöistä

yritysvideon-hinnoittelu

Kun puhutaan yritysvideon hinnoittelusta, puhutaan monen eri osa-alueen hinnoittelusta. Karkeasti hinnoittelu voidaan jakaa kolmeen eri osa-alueeseen, joita ovat:

  • Suunnitteluun ja kuvauksiin käytettävät henkilötunnit.
  • Editointiin ja vedoskierroksiin käytettävät henkilötunnit.
  • Muut kulut kuten näyttelijän palkkiot, matkat, erikoistehosteiden järjestelyt ja muut normaalista toiminnasta poikkeavat kulut.

Onkin tärkeää huomata, että yritysvideoiden, kuten kaikkien erilaisten videotuotantojen hinnoittelu eroaa toisistaan huomattavasti. Eri tekijät kuten esimerkiksi kuvaajien ja äänityöskentelijöiden määrä vaihtelee projekteista riippuen valtavasti.

Yritysvideoiden suunnittelun ja kuvauksien hinnoittelu

Lähtökohtaisesti yritysvideoiden punainen lanka tulee aina yrittäjältä itseltään. Videotuottaja sittemmin muuttaa idean käsikirjoituksen muotoon. Ideasta mennään suunnitteluun, suunnittelusta synapsiin, ja siitä käsikirjoitukseen. Suunnittelun perusteella saadaan tarvittavat tiedot siihen, millaisella kalustolla, monellako hengellä ja kuinka pitkään kuvauksien toteuttamiseen menee henkilötyötunteja. Näiden perusteella saadaan luotua hyvinkin tarkka kuva suunnittelun ja kuvauksien hinnoittelusta.

Editoinnin ja vedoskierroksien hinnoittelu yritysvideoissa

Editointiin käytettävän ajan arvioinnin tekee yleensä kuvaaja, joka hoitaa myös editoinnin. Kuitenkin kun samantyylisistä projekteista on laajasti kokemusta, pystytään tietyn tyylisiin videotuotantoihin, kuten esimerkiksi yritysvideoihin luomaan tietynlaiset raamit kustannuksille.

Vedoskierroksien hinnoitteluun on yleisesti kaksi mallia. Yleensä sopimuksissa on kaksi vedoskierrosta, mikä antaa tilaajalle kaksi kertaa mahdollisuuden vaikuttaa videon kerrontaan, leikkaukseen tai muihin vidoissa tapahtuviin asioihin.

Toinen malli, se asiakasystävällisempi malli, jota mekin Pitkospuulla noudatamme, on se, että videota säädetään ja editoidaan niin pitkään, kunnes tilaaja on 100% tyytyväinen tuotokseen.

Muut mahdolliset (yllättävät) kulut ja piilokulut yritysvideoissa

Videon hintaan vaikuttaa oleellisesti myös ns. muuttuvat kulut, joita alla listattuna:

  • Näyttelijän palkkiot
  • Ääninäyttelijän palkkiot
  • Erikoistehostekulut kuten savukoneet
  • Kuvausryhmän matka-, majoitus- sekä päivärahakulut
  • Mahdolliset erikoistyötä vaativat editointikulut kuten animaatioiden rakennus
  • Kuvauspaikkojen varaaminen ja vuokrat
  • Mahdolliset kaluston kuljetuskulut esimerkiksi mönkijällä luontoon.

Yritysvideon, kuten kaikkien videotuotantojen hinta koostuu siis useasta eri osa-alueesta, jotka riippuvat aina projektin laajuudesta ja teknisestä toteutuksesta.

Ammattilaisen tekemässä tarjouksessa tulee ilmi kaikki muuttuvat kulut, sekä piilokulut, eikä tilaajaa laskuteta sopimuksen ulkopuolisista asioista.

Muuta huomioon otettavaa yritysvideoita ja muita yrityksen videotuotantoja toteuttaessa on oman henkilöstön kyvykkyys näyttelemiseen. Yritysvideoilla, oli kyseessä sitten yrityksen oma video tai asiakkaasta tehty referenssivideo, yksittäisten henkilöiden toimiminen kameran edessä on aina otettava huomioon suunnittelussa. Kameran kanssa toimimiseen ja esiintymiseen tottunut henkilö saa aikaan huomattavasti vakuuttavampaa sisältöä, kuin juuri työskentelyn aloittanut, sosiaalisesti lahjaton henkilö.

Jatka lukemista…

Referenssit osana myyntiä – Todiste tuloksista

Referenssillä tarkoitetaan yleisesti asiakastyötä, joka on jo tehty onnistuneesti ja tämä tieto on julkista. Monesti referensseistä puhutaan myös asiakastarinoina ja niitähän ne juuri ovat....

Mikä on brändi ja miksi sen pitäisi kiinnostaa?

Paras määrite brändille on aina ollut mielestämme se, mitä ihmiset puhuvat sinusta tai yrityksestäsi silloin kun et ole paikalla. Puhutaan siis mielikuvien ja kokemuksien yhdistymisestä pääsi...

Opiskelu HubSpot Academyssa

HubSpot Academyssa voi opiskella kuka vain! Mikäli et omista HubSpot-tiliä yrityksen kautta, voit kirjautua yksityishenkilönä ja opetella sekä suorittaa HubSpotin sertifikaatteja....

CTA – markkinointisi näppärä apuri

CTA – markkinointisi näppärä apuri Tässä artikkelissa kerromme, sekä näytämme opastavan videon avulla, sinulle mikä on CTA, mihin sitä käytetään ja kuinka luot sellaisen HubSpotin CTA-työkaluilla....