Yritysvideon hinnoittelu koostuu useista eri tekijöistä

Kun puhutaan yritysvideon hinnoittelusta, puhutaan monen eri osa-alueen hinnoittelusta. Karkeasti hinnoittelu voidaan jakaa kolmeen eri osa-alueeseen, joita ovat:

  • Suunnitteluun ja kuvauksiin käytettävät henkilötunnit.
  • Editointiin ja vedoskierroksiin käytettävät henkilötunnit.
  • Muut kulut kuten näyttelijän palkkiot, matkat, erikoistehosteiden järjestelyt ja muut normaalista toiminnasta poikkeavat kulut.

Onkin tärkeää huomata, että yritysvideoiden, kuten kaikkien erilaisten videotuotantojen hinnoittelu eroaa toisistaan huomattavasti. Eri tekijät kuten esimerkiksi kuvaajien ja äänityöskentelijöiden määrä vaihtelee projekteista riippuen valtavasti.

Yritysvideoiden suunnittelun ja kuvauksien hinnoittelu

Lähtökohtaisesti yritysvideoiden punainen lanka tulee aina yrittäjältä itseltään. Videotuottaja sittemmin muuttaa idean käsikirjoituksen muotoon. Ideasta mennään suunnitteluun, suunnittelusta synapsiin, ja siitä käsikirjoitukseen. Suunnittelun perusteella saadaan tarvittavat tiedot siihen, millaisella kalustolla, monellako hengellä ja kuinka pitkään kuvauksien toteuttamiseen menee henkilötyötunteja. Näiden perusteella saadaan luotua hyvinkin tarkka kuva suunnittelun ja kuvauksien hinnoittelusta.

Editoinnin ja vedoskierroksien hinnoittelu yritysvideoissa

Editointiin käytettävän ajan arvioinnin tekee yleensä kuvaaja, joka hoitaa myös editoinnin. Kuitenkin kun samantyylisistä projekteista on laajasti kokemusta, pystytään tietyn tyylisiin videotuotantoihin, kuten esimerkiksi yritysvideoihin luomaan tietynlaiset raamit kustannuksille.

Vedoskierroksien hinnoitteluun on yleisesti kaksi mallia. Yleensä sopimuksissa on kaksi vedoskierrosta, mikä antaa tilaajalle kaksi kertaa mahdollisuuden vaikuttaa videon kerrontaan, leikkaukseen tai muihin vidoissa tapahtuviin asioihin.

Toinen malli, se asiakasystävällisempi malli, jota mekin Pitkospuulla noudatamme, on se, että videota säädetään ja editoidaan niin pitkään, kunnes tilaaja on 100% tyytyväinen tuotokseen.

Muut mahdolliset (yllättävät) kulut ja piilokulut yritysvideoissa

Videon hintaan vaikuttaa oleellisesti myös ns. muuttuvat kulut, joita alla listattuna:

  • Näyttelijän palkkiot
  • Ääninäyttelijän palkkiot
  • Erikoistehostekulut kuten savukoneet
  • Kuvausryhmän matka-, majoitus- sekä päivärahakulut
  • Mahdolliset erikoistyötä vaativat editointikulut kuten animaatioiden rakennus
  • Kuvauspaikkojen varaaminen ja vuokrat
  • Mahdolliset kaluston kuljetuskulut esimerkiksi mönkijällä luontoon.

Yritysvideon, kuten kaikkien videotuotantojen hinta koostuu siis useasta eri osa-alueesta, jotka riippuvat aina projektin laajuudesta ja teknisestä toteutuksesta.

Ammattilaisen tekemässä tarjouksessa tulee ilmi kaikki muuttuvat kulut, sekä piilokulut, eikä tilaajaa laskuteta sopimuksen ulkopuolisista asioista.

Muuta huomioon otettavaa yritysvideoita ja muita yrityksen videotuotantoja toteuttaessa on oman henkilöstön kyvykkyys näyttelemiseen. Yritysvideoilla, oli kyseessä sitten yrityksen oma video tai asiakkaasta tehty referenssivideo, yksittäisten henkilöiden toimiminen kameran edessä on aina otettava huomioon suunnittelussa. Kameran kanssa toimimiseen ja esiintymiseen tottunut henkilö saa aikaan huomattavasti vakuuttavampaa sisältöä, kuin juuri työskentelyn aloittanut, sosiaalisesti lahjaton henkilö.

Piditkö lukemastasi? Jatka lukemista. 👇

Opiskelu HubSpot Academyssa

HubSpot Academyssa voi opiskella kuka vain! Mikäli et omista HubSpot-tiliä yrityksen kautta, voit kirjautua yksityishenkilönä ja opetella sekä suorittaa HubSpotin sertifikaatteja. https://youtu.be/Hww7WEr6dm4 HubSpot Academy on kansainvälinen inbound-markkinoinnin oppimisympäristö, joka palvelee niin HubSpot markkinoinninautomaation käyttäjiä,...

CTA – markkinointisi näppärä apuri

CTA – markkinointisi näppärä apuri Tässä artikkelissa kerromme, sekä näytämme opastavan videon avulla, sinulle mikä on CTA, mihin sitä käytetään ja kuinka luot sellaisen Hubspotin CTA-työkaluilla. Call-To-Action eli CTA tarkoittaa toimintakehoitetta, jonka tarkoituksena on ohjata käyttäjää tekemään tietty toiminto. Monissa tapauksissa CTA on...

Sähköpostimarkkinoinnin rakentaminen HubSpotin avulla

Sähköpostimarkkinoinnin rakentaminen HubSpotin avulla. HubSpotin mukaan maailmassa on yli 4 miljardia sähköpostia ja 93 % ihmisistä tarkistaa sähköpostinsa päivittäin. Sähköpostimarkkinoinnista ylivertaisen tekee personoinnin lukuiset mahdollisuudet sekä korkea tuottoprosentti (ROI = Return of invest). Sähköpostin kuolemisesta on puhuttu jo...

Markkinoinnin automaatiojärjestelmä – 5 konkreettista hyötyä

Markkinoinnin automaatiojärjestelmä tuo mukanaan lukuisia konkreettisia työkaluja ja hyötyjä yritysten myynnin, markkinoinnin sekä asiakaspalvelun kehittämiseen. Tehokas markkinoinnin automaatiojärjestelmän käyttö luo monessa tapauksessa selkeän kilpailuedun. Markkinoinnin automaatiosta on saatavilla paljon tietoa eri lähteistä, mutta mitä ovat...

Mitä on inbound-markkinointi?

Inbound-markkinointi on tapa toteuttaa markkinointia asiakaslähtöisesti, auttamalla. Inbound-menetelmä tukee markkinoinnin lisäksi myös myyntiä sekä asiakaspalvelua. Asiakkaan ostaminen on muuttunut huomattavasti, sillä 2020-luvulla ostajilla on valta kerätä tietoa verkosta ennen ostopäätöstä. Liiketoiminnan kasvu syntyy kuitenkin...

Markkinoinnin automaatio – Kuinka se kasvattaa yrityksesi tulosta?

Markkinoinnin automaatiojärjestelmän tarkoituksena on automatisoida myynnin, markkinoinnin sekä asiakaspalvelun toistuvia prosesseja. Markkinoinnin automaatiolla on mahdollista nopeuttaa ja tehostaa toistuvia prosesseja, kerätä dataa ihmisten digitaalisista valinnoista, sekä välittää nopeaa informaatiota järjestelmästä asiakkaalle. Kaikessa...